Magánélete

Sok szinésztársával szóbahozták, de azok közül egysem volt igaz. Kapcsolatai velük csak szakmai volt, amit többször is elmondott.. 2013-ban Miles Tellerel hozták szóba, a The Spectacular Now (Az élet habzsolva jó) cimű film miatt. Végül Miles Teller vetett végett a pletykáknak, amikor azt nyilatkozta, hogy csak barátok.

A következő évben megjelent a The Fault in Our Stars (Csillagainkban a hiba) cimű drámafilm, amelyben szintén összeboronálták szinésztársával Ansel Elgortal, akivel mint kiderült, úgy tekintenek egymásra mint testvérre. 2014-ben megjelent a Divergent (A beavatott) cimű film, amelyben Shai szerelmét Theo James játszotta. Végül, amikor 2016-ban végetért  A beavatott-sorozat, akkor látta be mindenki, hogy a két főszereplő között nincs semmilyen szerelmi kapcsolat.

Shai és Nahko kapcsolata 2016 elején tartott pár hétig. Először közös barátaikkal által rendezett partin találkoztak, majd később végül összejöttek, ám kaocsolatuk nem tartott sokáig. A férfi a Nahko cimű zenei együttesének alapitója. A csapat turnéja közben állt meg erre a partira pihenésképpen, ahol ők ketten összetalálkoztak.

Shai és Ben Volavola kapcsolata 2017 nyarán alakult meg. A szinésznő többször ellátogatott a nála egy évvel idősebb rugby játékos meccseire. Végül az első árulkodó képek, akkor készültek, amikor ölelkezve látték őket a Fidzsi-szigeteken, ahol Shai az Adrift cimű filmjét forgatta. 2018 elején ez divatbemutatón vállalták fel kapcsolatukat a nagyközönség előtt, amelyet Shai instagram oldalán is kiposztolt. Ben elksiérte Shailenet az Adrift cimű filmjének premierjére is. Eddig töretlen is nagyon erős a kapcsolatuk.